Activități extrașcolare
La Puzzle Edu Center copiii au ocazia de a participa la activități și de a frecventa cursuri variate, menite să le stimuleze creativitatea și dezvoltarea aptitudinilor.
1. CURSURI DE LIMBA ENGLEZĂ
Copii au ocazia de a învăța limba engleză alături de un profesor și își pot testa cunoștințele an de an în cadrul Puzzle Edu Center, deoarece suntem centru de testare și examinare Cambridge.
2. ATELIER DE ROBOTICĂ
Acest atelier este mereu surprinzător și captivant! Copiii fie construiesc și programează un rover spațial, fie construiesc cu piese lego animale ale căror mandibulă se deschide datorită senzorului de mișcare sau un blender care funcționează cu ajutorul sistemului de angrenaj și multe altele. Cu siguranță nu se vor plictisi, căci mereu construiesc ceva nou!
3. CURS DE IT ȘI PROGRAMARE
La acest curs copii înțeleg mai bine cum funcționează calculatoarele, învață noțiuni despre utilizarea mai multor aplicații, execuția codului în mod secvențial și subprogramare, dar și multe alte aspecte și informații conexe, prin jocuri, crearea de filmulețe și utilizarea a diferite aplicații.
4. ATELIERE PENTRU CULTIVAREA INTELIGENȚEI EMOȚIONALE ȘI RELAȚIONALE
Scopul atelierelor este să ajute copiii să îşi dezvolte abilităţi de relaționare, strategii de rezolvarea a problemelor cotidiene, construirea unei stime de sine echilibrate, abilităţi de a face faţă emoţiilor mai dificile și o perspectivă mai flexibilă asupra vieţii, prin jocuri simple, joc de rol, activități de grup, pictură, dans, brainstorming, craft și povești adecvate vârstei lor.
5. ALTE ACTIVITĂȚI
- Lectură
- Concurs de talente (dans, karaoke, fotografie)
- Plimbări urbane
Pe durata desfăşurării orelor de activități extraşcolare, va fi prezent un psihopedagog. Rolul acestuia este de a consolida și facilita relațiile dintre copii, dintre cadrele didactice şi copii, copii și părinți.
Rolul psihopedagogului este de a analiza problemele specifice mediului școlar, de a observa și evalua performanța școlară, comportamentul și dezvoltarea copilului. Identifică problemele potențiale de natură familială și alături de părinți stabilește cele mai bune soluții pentru a diminua sau elimina efectele negative. Consilierea părinților este un proces foarte important pentru toți actorii implicați în procesul educațional și poate avea un rol de prevenție deosebit de important, chiar dacă poate fi destul de costisitor din mai multe puncte de vedere, poate avea rezultate mai bune și mai durabile decât alte procese care au în vedere soluționarea problemelor.
În ceea ce privește relaționarea directă cu copiii, activitatea se concentrează pe dezvoltarea abilităților de relaționare, organizarea activităților de consiliere individuală sau de grup și poate cel mai important aspect, realizează intervenția suportivă în cazul situațiilor de criză în care se află elevii.